بیل مکانیکی, چکش هیدرولیکی, قلم چکش بیل بکهو

انواع و اجزای چکش هیدرولیکی راهساز یدک

چکش هیدرولیکی راهساز یدک

راهساز یدک فروشنده کننده انواع چکش های هیدرولیک و اجزای آن

چکش هیدرولیکی راهساز یدک

انواع و اجزای چکش هیدرولیکی

به مته ای که برای تخریب سطوح مقاوم به‌کار می‌رود و بر روی بیل مکانیکی نصب می‌شود چکش هیدرولیکی یا پیکور می‌گویند. چکش هیدرولیکی (Hydraulic Excavator Hammer) همیشه به صورت لوازم جانبی برای ماشین آلات راه سازی از جمله بیل مکانیکی مورد استفاده قرار می گیرد. این چکش که در بعضی اوقات پیکور(Peckers) نیز نامیده می شود که توانایی تخریب بسیار بالا را دارد تا جایی که هر گونه سنگ طبیعی و مصنوعی را تخریب می کند و همینطور در مصارف شهری مربوط به راه سازی، خیابان سازی، تعمیرات پیاده رو ها و خیابان، کارهای عمرانی و ساختمانی، تخریب ساختمان ها و سازه ها و خرد کردن بتن و آسفالت در ساختمان و شهرسازی و کندن زمین های سخت برای تعمیرات مسیرهای آب و فاضلاب و خطوط زیر زمینی برق و مخابرات کاربرد دارد.

چکش متناسب با سایز بیل هیدرولیکی استفاده می شود؛ معمولا در کارهای شهری از چکش سایز کوچک و متوسط استفاده می شود. در مصارف راهسازی و معدنی و … از چکش هیدرولیکی با سایز بزرگ استفاده می شود. در معادن بزرگ برای استخراج کردن ابتدا از مواد منفجره استفاده می کنند  تا صخره های بزرگ به تکه های کوچکتری تقسیم شوند، سپس با استفاده از چکش هیدرولیکی نصب شده بر بیل مکانیکی آن قطعات را هم به تکه های کوچکتر تقسیم می کنند تا حمل و نقل سنگ ها آسان تر شده  و مواد معدنی به شکل کوچکتر تحویل کارخانه های فرآوری مواد معدنی گردد.

در معادن کوچک مانند شن و ماسه معادن آهک و … از چکش سایز متوسط متناسب با سایز بیل هیدرولیکی استفاده می شود.
از مهمترین کاربردهای چکش ، خرد کردن صخره های بزرگ، کندن صخره از کوه، تخریب سازه های بتونی، آسفالت جاده ها همچنین کار های مرتبط با حفاری تونل و بطور کلی انجام عملیات تخریبی می باشد.

نصب چکش هیدرولیکی یا پنوماتیک بجای باکت این دستگاه، این امکان را فراهم می‌کند که سطوح و احجام سنگی یا بتونی را که بنا به دلایلی نمی‌توان با مواد منفجره و یا کمپرسور تخریب کرد، به‌ وسیله مجموعه این دو وسیله (بیل و چکش) تخریب نمود.

نحوه کار این محصول به این شکل است که، با فشار روغن هیدرولیکی که در پشت آن قرار دارد، به صورت دارکوبی شکل به نقطه هدف ضربه وارد کرده وبا استفاده از ضربات متوالی اجسام را خرد می‌کند و با توجه به سختی هدف شدت و سرعت ضربه را تغییر می دهد.

‎برای نصب این محصول بر روی بیل مکانیکی نیاز به یک سوپاپ پایه  و ساپورت می باشد تا محصول فیت (fit) شود.

به علت ایجاد ضربات بالا (در اثر ضربات متوالی روغن هیدرولیک) در مدار هیدرولیک، نصب سیستم چکش باید با دقت و به صورت استاندارد طبق شرکت سازنده انجام گیرد.

اجزای چکش هیدرولیک:

اجزای چکش هیدرولیک راهساز یدک

اجزای  چکش هیدرو لیک عبارتند از :

  • سیلندر
  • سر سیلندر
  • مته
  • پیستون
  • اکومولاتور
  • سوپاپ
  • بلوک سوپاپ
  • کپسول های گاز

نوع و جنس قلم مته(چکش هیدرولیکی) برای مصارف مختلف متفاوت است.

قلم چکش هیدرولیکی کوماتسو JTHB20

قلم چکش هیدرولیکی دی بی

قلم چکش هیدرولیکی پوکوتک

قلم چکش هیدرولیکی ام اس بی MSB MS600

قلم چکش هیدرولیکی سوسان

قلم چکش هیدرولیکی فورکاوا FX15

موارد استفاده از چکش هیدرولیکی:

چکش های هیدرولیکی به منظور های مختلفی می تواند استفاده شود که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد: شکستن قطعات بزرگ سنگ، ایجاد شکست اولیه و شکست ثانویه (ایجاد آتشباری ثانویه) در توده سنگ، تخریب پی های بتنی، عمرانی و راهسازی، حفاری تونل، پی کنی، کانال کنی و گودبرداری در سنگ، رگلاژ و لق گیری در تونل، قله شکنی پس از انفجار در معادن و پروژه های عمرانی، حفاری ترانشه در سنگ و راه سازی، تخریب بناهای قدیمی، حفاری معادن خصوصا حفاری به صورت باطله برداری و تخریب بتن.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − 19 =